søndag 12. april 2015

11.4.15 trening, møte, trening

Dagens positive med hundene:
  • Müsli var med på dommermøte i Oslo - og før møtet hadde vi en treningsøkt med noen av de andre dommerne. Mål for meg var å kunne leke med Müsli nær andre hunder samt jobbe med et par enkle øvelser nær andre, ukjente hunder og i nytt miljø.

    Noe distrahert var hun, men det gikk seg til. Lekte greit kamplek, og gjorde øvelsene ok. Men i bånd - interessen for de andre er veldig til stede. Jobbet også noe sladretrening og kontakttrening nær en fjernstyrt bil :-) Det taklet hun overraskende bra!

    Fikk hilse på noen av hundene - og viser at hun er blitt litt eldre ved at hun sier klart i fra til litt for ivrig ung hannhund. Greit nok.
  • På selve møtet tok jeg henne med inn. Bruker det jeg kan av anledninger til rotrening med både mennesker og hunder i nærheten. Lå stort sett og halvsov hele tiden. 5,5 timer med innlagte pauser, og en liten time i bilen. Veldig fornøyd med det :-)

Vel hjemme igjen og ferdig med middagen og foring av hestene, så ble det litt for sent for meg til å ta to turer og to treningsøkter, så hundene fikk tur sammen og fellestrening på låven.

Var også litt for sliten til å terpe på øvelser til freestyleprogrammet vårt, så da ble det lek med andre ting.

Sirkle rundt stol:
Jack viste først da han brukte å være god på å sirkle rundt alt mulig rart i sin glanstid:
Jack Swing
 
Deretter prøvde Müsli: Müsli Swing

Tja, perfekt ble det ikke - men hun var i gang. Før jeg viste med Jack hadde hun et par forsøk der hun helst ville klatre opp på stolen, så etter visning var det tross alt langt bedre.
Deretter jobbet Müsli litt med å løfte to og to ben samtidig. Begge høyrebena. Begynte med det i fjor, men har ikke jobbet særlig mer med det - så hun kan ennå ikke holde balansen i posisjonen, og hun er avhengig av å gjøre det ved siden av en vegg eller lignende.

Til slutt jobbet vi med å trille på en "peanøtt", begge hundene hver sin gang.

 
 
Mens en hund jobber må den andre vente.
 
 

Müsli var fokusert og konsentrert på låvetreningen. Ikke så verst på treningen i Oslo, og veldig dyktig "møtehund". Men, det er hun jo alltid :-) I forhold til det jeg jobber med nå, som er å roe egne nerver i forhold til mulige fremtidig konkurranser og å gjøre både meg og Müsli tryggere i fremtidige, pressende situasjoner, så var dagens økter bra!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar